Опитування

Ви щасливі?





вересня 18, 2015

Як правильно розпоряджатись грошима?

Правильно буде сказати про те, що риторичне питання, куди діваються гроші, задає собі кожна людина.…
вересня 18, 2015

Про які хвороби розповідає наш язик?

Як відомо, очі - це дзеркало душі людини, а язик - індикатор організму. Варто сказати про те, що у…
вересня 09, 2015

Що означає червона нитка на зап'ясті?

Досить багато людей сьогодні носять червону нитку на зап'ясті у вигляді мотузка або браслета.…
вересня 09, 2015

Створюємо домашній затишок.

Жінка з давніх давен є берегинею затику і вогнища. Прийнято і сьогодні вважати, що саме жіночий…
вересня 05, 2015

Яку користь у собі несе риба форель?

Риба форель відноситься до сімейства лососевих, тіло її злегка стисле по бокам і витягнуто уперед,…
вересня 05, 2015

Поради туристам, як себе поводити у різних країнах

Як тільки приходить пора відпусток та відпочинку, кожен з нас намагається кудись поїхати,…

Опитування

Де ви відпочиваєте?









Оnline

На даний момент 109 гостей на сайті
 
П'ятниця, 10 травня 2013, 07:02
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

ItaliyaВсі нюанси, які потрібно знати українському туристу. Запитайте у будь-якого туроператора, яке консульство країн шенгену саме вимогливе і допитливе? Впевнені, багато хто назве саме італійське. Тому не дивно, що питання, як отримати візу в Італію, хвилює багатьох.

Щоб допомогти вам не потонути в бюрократичному болоті, ми склали невелику шпаргалку для туристів (підкреслюємо: мова саме про туристичні візи), охочих відвідати цю, без сумніву, прекрасну країну.

Як отримати візу в Італію - документи

Список документів, який вимагають італійці для оформлення туристичної візи, не особливо відрізняється від вимог інших посольств Шенгенської зони.

Вам потрібно: заповнити анкету на шенгенську візу, надати 2 фотографії, закордонний паспорт, квитки туди і назад, підтвердження броні готелів, наявність фінансового забезпечення (виписка з банку), медична страховка на € 30 000, підтвердження соціально-професійного статусу.

Що стосується останнього, для студентів - це довідка з університету, студентський, залікова книжка. Причому будьте впевнені: зажадають не один з перерахованих документів, а саме всі перераховані.

Для працюючих - довідка з роботи із зазначенням посади, розміру оплати. Обов'язково дізнайтеся, як правильно її оформити "Довідка з роботи для шенгенської візи: зразок"

Ну, мабуть, це все. У всякому разі, так зазначено на сайті посольства. Однак краще надайте всі можливі документи, які підтверджують вашу платоспроможність і причини повернення назад в Україну - зайвими не будуть.

Як отримати візу в Італію - процедура оформлення

Алгоритм дій для людини, що бажає отримати туристичну візу в Італію, такий:

Крок 1 - зберіть всі необхідні документи. Не забудьте прихопити з собою всі оригінали (про всяк випадок).

Наприклад, залікова книжка, студентський, банківська картка, український паспорт - все має бути при вас, щоб візовий офіцер переконався, що вони дійсні, він відразу ж поверне їх назад.

Крок 2 - вам потрібно записатися на прийом до візового центру або консульство. По можливості зробіть це якомога з більшим запасом часу.

Італійці неквапливі - ваші документи можуть розглядати від 10 днів до місяця, точного часу вам ніхто не назве.

Щоб записатися на прийом до Візового центру, потрібно або відправити запит на адресу sezionevisti.kiev @ esteri.it, або зателефонувати за номером +38 (044) 2303123.

Ми першими вказали контакти Візового Центру, оскільки часто саме туди вас відправлять для оформлення візи. Але фактично - це посередник між вами і консульством, який бере плату за свої послуги (€ 18).

У теорії ви не зобов'язані користуватися його послугами, і будь-яке консульство зобов'язане надати можливість подачі документів безпосередньо (цей пункт прописаний у Візовому Кодексі).

Але на практиці все виглядає досить сумно. Навіть, якщо ви зателефонуйте в консульство за два місяці наперед, вас відправлять до Візового Центру. Втім, це не означає, що не треба пробувати записатися безпосередньо в консульство.

Ось за цими телефонами потрібно штурмувати консульство Італії (запис на подачу документів, консультації з візових питань): 8 (044) 230 31 01, 8 (044) 230 31 25, 8 (044) 230 31 23. Пробитися складно, але можна.

Зверніть увагу, що всі питання стосовно пакету документів (якщо у вас є якісь уточнюючі питання) необхідно задавати виключно працівникам консульства, але не Візового Центру.

Практика показує, що працівники останньої організації часто некомпетентні у візових питаннях і можуть зовсім надавати невірну інформацію (що потім може позначитися на вирішенні про отримання візі).

Крок 3 - У певний час і дату приходьте на подачу документів (будь-то консульство або візовий центр), оплачуєте консульський збір і, якщо потрібно, послуги візового центру.

Можете замовити доставку паспорта на будинок, що буде коштувати додаткових 50 гривень, або ж поїхати і забрати паспорт самостійно.

Читайте наш детальний матеріал "5 кроків: як отримати шенгенську візу"

Як отримати візу в Італію - вартість

€ 35 - стільки коштуватиме штамп у паспорті (оплачується в гривнях за курсом НБУ на день подачі документів). Стільки ж коштує туристична віза і в інші країни Шенгенської зони.

Послуги Візового Центру, як ми вже писали вище, обійдуться в € 18. Відповідно, туристична віза до Італії буде коштувати порядку 560 гривень.

Як отримати візу в Італію - підводні камені

Пам'ятайте, що всі документи повинні бути перекладені на англійську або італійську. Абсолютно все.

Виняток - копії українського паспорту та документи, на яких є ваші дані англійською мовою, наприклад, водійські права та інше.

Грубо кажучи, якщо не додасте до довідки з роботи (припустимо, вона українською) переклад - у вас її не приймуть.

Зверніть увагу, що переклад не потрібно завіряти нотаріально (це поширена помилка туристів), можете користуватися хоч google translate, але само собою це повинен бути адекватний і грамотно перекладений варіант.

Ще треба врахувати наступний нюанс з приводу перекладу. Якщо ви студент, то обов'язково потрібно перевести всі заповнені сторінки залікової книжки. А ось, наприклад, трудову книжку потрібно переводити лише першу і останню використані сторінки.

Що стосується пункту "фінансова платоспроможність", потрібно надати тревел-чеки або певну суму на банківському рахунку. Обов'язково врахуйте, що ви повинні виходити з розрахунку € 30 на день.

До речі, бувають випадки (дуже рідкісні, правда), коли при перетині кордону прикордонники можуть попросити показати, якою сумою грошей ви володієте (готівка, свіжа виписка з банку, чек з банкомату із останньої транзакцією і залишком на рахунку).

Важлива інформація для батьків, які подорожують з дітьми. Якщо з дитиною їде один з батьків, обов'язково потрібно надати офіційне підтвердження іншого, офіційно завірене і апостилізоване. Де можна зробити апостиль, дізнайтеся тут.

Читайте також: Як отримати шенгенську візу: повна інструкція

Поділитися з друзями

Коментарі  

 
+2 #1 Арлетт 26.05.2013 10:42
Собираюсь летом отправится в Италию, как раз ваши советы будут кстати.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Duty free і tax free: в чому різниця

Купуючи той чи інший товар, ми завжди змушені платити податок на...
Купити авіаквитки онлайн - заощадити час

Використання можливостей, які надає Всесвітня павутина,...
Безсоння: як з ним боротися?

Мало-хто любить всю ніч не спати та перевертатися із сторони на...
Кролики - домашні тварини

Останнім часом все частіше можна зустріти в міських квартирах...
Як вживати алкогольні напої

Свята, червоні дні календаря, корпоративні та сімейні торжества -...
Duty free і tax free: в чому різниця

Купуючи той чи інший товар, ми завжди змушені платити податок на...

Гумор


Чоловік із дружиною займаються любов'ю. Раптом дзвінок у двері!
Дружина:
- Ой, це напевно чоловік!
Чоловік, вистачаючи одяг і відкриваючи вікно:
- Почекай, а я хто?

От партнеров

 

Реклама

 

Жінки як ми є